Pécsi Tudományegyetem Műszaki És Informatikai Kar

Wed, 15 Dec 2021 12:44:04 +0000

A kutatásomban több példa értékű megoldást vizsgálok meg, különféle szempontból az arany középutat keresve. A kutatásom eredménye egy olyan segédlet létrehozása, amivel segíteni tudom a közterületi illemhely tervezését, továbbá olyan modell létrehozása, ami segítségével a vizsgált funkció hosszabb távon szerves része lehet a települési szövetnek, miközben fenntartható módon üzemel. Mozgásanalízis és a vitális paraméterek kapcsolata IDŐPONT: 18:00-19:00 ELŐADÓ: Dr. Schiffer Ádám, Müller Péter A PTE Műszaki és Informatika Karán a PTE Általános Orvostudományi Karával közösen számtalan orvosbiológiai-mérnöki kutatás folyik. A megalapított CBEI (Centre for Biomedical Engineering and Innovation) egyik kutatási iránya a neurorehabilitációhoz kapcsolódó mozgásanalízis, illetve egyik alakuló projektében emberek vitális paramétereit (EKG, pulzusszám, légzési ritmus, aktivitás) folyamatos monitorozása. A bemutatott kísérlet során elsőként bemutatjuk a 3D kamera segítségével, egy emberről készült csontvázmodellt, illetve az ízületi csomópontokból nyert adatok elemzését.

Mérnöknőnek lenni, mérnöknővé válni – Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar

Már az idei felvételi eljárásban, tehát 2019. február 15-ig lehet jelentkezni a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának szeptemberben induló műszaki felsőoktatási szakképzésére. A kar nyílt napján, február 1-jén mindenki megismerkedhet az új képzés előnyeivel, de más különleges programok is várják a fiatalokat, így például az első huszonöt jelentkező lehetőséget kap arra, hogy virtuális valóságban építkezzenek, valamint műszaki különlegességeket alkossanak. Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2019. február 1-jén a PTE Műszaki és Informatikai Kar Boszorkány úti Campusára nyílt nap alkalmából! A Shanghai Institute of Technology 18 hallgatója és 2 oktatója érkezett a PTE-re azzal a céllal, hogy az európai és a magyar kulturális örökséggel ismerkedjen meg a július 15. és július 29. között megrendezésre kerülő nyári egyetemen. A program akadémiai részét, a tanórákat valamint a szakmai kirándulásokat a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar biztosítja, míg a rendezvény teljes körű szervezését a Külügyi Igazgatóság végzi.

Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar adatok és képzések

Címlap Műszaki és Informatikai Kar Gépészmérnöki 4 félév Állami ösztöndíjas, Önköltséges Levelező Atomerőművi üzemeltetési szakmérnök 2 félév Önköltséges Atomerőművi üzemeltetési szakember Egészségügyi mérnök Nappali BIM szakmérnök ‹ előző 7 / 7

pécsi tudományegyetem műszaki és informatikai karine

PTE Műszaki és Informatikai Kar - Építészmérnöki (BSc)

Egy általunk szabadalmaztatott eljárás segítségével szeretnénk megalkotni egy olyan eszközt, melynek segítségével a fiatalok körében gyakori halláskárosodás megelőzhető lenne. Kutatásaink során különféle torzításokat vizsgálunk meg, és következtetéseket vonunk le a hangosság érzetre vonatkozólag. Megvizsgáljuk a beszéd érthetőségének paramétereit is, speciális eszközzel és szoftverrel, valamint különféle terem akusztikai vizsgálatokat is végzünk. Várjuk azon érdeklődők jelentkezését, akik szívesen részt vennének ezekben az érdekes vizsgálatokban! A kihasználatlan és dekadenciára ítélt területek fejlesztése IDŐPONT:17:30-17:45 ELŐADÓ: Molnár Eszter Bolygónk védelmére egyre nagyobb figyelmet fordítunk a mindennapjaink során. Építészként a tervezés alatt foglalkoznunk kell azzal, hogy környezetünket miként tudjuk megóvni. Nap, mint nap valósulnak meg új épületek érintetlen zöldfelületeken, nem törődve a már meglévő, értékes területen elhelyezkedő, felhagyott rozsdaövezetekkel. Kutatásom célja olyan területek vizsgálata, melyek Pécs és Tapolca, illetve ezen városi szövetek környezetében fellelhetők, azonban kihasználatlanul és elhagyatottan állnak egy új rendeltetésre várva.

Kedves Látogató! A jelenlegi helyzetre való tekintettel, online előadásokkal, tájékoztatókkal várjuk az érdeklődőket. A programokat folyamatosan frissítjük! Találkozzon a legújabb építészeti, mérnöki és informatikai megoldásokkal! 2020. november 27-én a Boszorkány úti campusunkon izgalmas, érdekes programokkal, előadásokkal várjuk! Játékos felfedezésre hívjuk! MINDEN PROGRAM INGYENESEN LÁTOGATHATÓ!

Keresnyei Johanna és Gregor János Téma: Épületek bemutatási technikái 2007. Szilágyi Domokos Téma: Sátorjátékok 2007. Lepsényi Ákos Téma: Építészet és képzőművészet kapcsolata I. 2007. Bianki Dániel Téma: Építészet és képzőművészet kapcsolata II. 2006. Heltai Xavér és Uzsoki Péter Téma: A Jakabhegy múltja, jelene és jövője. Tudományos közéleti tevékenység: - 13. Velencei Építészeti Biennálé Magyar Pavilonjának kurátora - International Network for Engineering Education and Research (iNEER) bizottsági tag - Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság Művészeti Bizottságának tagja - Zsolnay Zrt. felügyelőbizottsági elnök - PTE-PMMIK ERASMUS Ösztöndíjak Bíráló Bizottságának tagja - Felelőse a németnyelvű tanszéki programoknak, a Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete (IAESTE) szervezésében folyó hallgatói csere építész oktatási programjának - Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Központi Építészeti-Műszaki Tervtanács tagja - Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Építészeti-Műszaki Tervtanács tagja 2011.

  • PTE Műszaki és Informatikai Kar - Diákhitel
  • Indiana jones és az elveszett frigyláda
  • Bicikli utánfutó hány éves kortól het airsoftozni
  • Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar - Vasúttervezés
  • Dr gyöngyösi andrea debrecen rendelési idő la
  • Cartouche 1962 teljes film magyarul HD - Nézze meg jó barátaival a barátjával HQ
  • Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar adatok és képzések
  • 225 45 r19 nyári gumi 2020
  • Pécsi tudományegyetem műszaki és informatikai karim